Hopbellen
Hop close

Croy Seizoensbier

Bij Croy heeft elke seizoen zijn eigen Croy-Front-Glas-Zomer uitsnedebier. De seizoensbieren zijn allemaal op ambachtelijke wijze in onze eigen Croy bierbrouwerij geboren worden. De brouwketel staat in restaurant De Croyse Hoeve.

De 4 Croy seizoensbieren worden gebrouwen volgens de strikte regels van het Duitse Reinheitsgebot van 1516, de oudste warenwet ter wereld. Het bier bevat slechts hop, mout en water en géén smaakstoffen of suikers. Het bier wordt niet gepasteuriseerd of gefilterd. Zo blijven de volle smaak en geur behouden, plus alle vitamines.CroyWeisenBuiten

 

Croy Ale
4,5% alcohol
Croy Ale is een amberkleurig bier dat doet verlangen naar zon, de lente en het buitenleven. Het bevat minder hop dan de andere Croy bieren. Daardoor heeft het een frisse, lichte smaak.


Croy Weizen

4,5% alcoholCroyBock
Croy Weizenbier is de zonnekoning onder onze seizoensbieren. Door het toevoegen van tarwemout ontstaat een friszuur bier van hoge gisting, met een stevige schuimkraag. De perfecte zomerse dorstlesser.


Croy Bock

4,5% alcohol
Croyse Bock is een stevige, robijnrode herfstbock, naar eigen recept van onze brouwers. Croyse Bock is meer pittig dan zoet en heeft een volle smaak, met een ondertoon van karamel. CroyStout

Croy Stout
5 – 5,5% alcohol
Het winterbier van Croy is bijna zwart van kleur en heeft een rijke smaak: ietsje bitter met karamelaccenten en een licht ‘branderige’ afdronk. De kenmerkende kleur en smaak van Croy Stout ontstaan doordat een deel van de mout geroosterd wordt.