Croy Seizoensbier

Bij Croy heeft elke seizoen zijn eigen bier. Het Croy seizoensbier wordt op ambachtelijke wijze in onze eigen Croy bierbrouwerij geboren. De koperen brouwketels staan in de Croy brouwerij naast Proeflokaal Croy – De Croyse Hoeve.

Croy Asparagus - speciaalbierHet Croy seizoensbier wordt gebrouwen volgens de strikte regels van het Duitse Reinheitsgebot van 1516, de oudste warenwet ter wereld. Het bier bevat slechts hop, mout en water en géén smaakstoffen of suikers. Het bier wordt niet gepasteuriseerd of gefilterd. Zo blijven de volle smaak en geur behouden, plus alle vitamines blijven bewaard.

Croy Asparagus– aspergeseizoen
4% alcohol
Het bier is van hoge gisting, licht van kleur, met een sneeuwwitte kraag en bevat slechts 4% alcohol. Om de aspergesmaak extra te ondersteunen, is Croy Asparagus neutraal van smaak. Met zijn mooie hoppige afdronk een echte aanCroy Seizoensbier - Croy Alerader! Het is verkrijgbaar van april tot en met juni als de asperges op de menukaart staan.

Croy Ale – voorjaar
4,5% alcohol
Croy Ale is een amberkleurig bier dat doet verlangen naar zon, de lente en het buitenleven. Het bevat minder hop dan de andere Croy bieren. Daardoor heeft het een frisse, lichte smaak die perfect past bij voorjaar.

Croy Weizen – zomer
4,5% alcohol
Croy Weizenbier is de zonnekoning onder onze seizoensbieren. Door het toevoegen van tarwemout ontstaat een friszuur bier van hoge gisting, met een stevige schuimkraag.
De perfecte zomerse dorstlesser!

Croy Bock – herfst
6 – 6,5% alcohol
Croyse Bock is een stevige, robijnrode herfstbock, naar eigen recept van onze brouwers. Croyse Bock is meer pittig dan zoet en heeft een volle smaak, met een ondertoon van kCroy seizoensbier - Croy Stoutaramel.

Croy Stout – winter
5 – 5,5% alcohol
Het winterbier van Croy is bijna zwart van kleur en heeft een rijke smaak: ietsje bitter met karamelaccenten en een licht ‘branderige’ afdronk. De kenmerkende kleur en smaak van Croy Stout ontstaan doordat een deel van de mout geroosterd wordt.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!