Croy Speciaalbier

Croy 1671-Croy speciaalbierCroy speciaalbier worden gebrouwen in de traditie van weleer. De beste hop en mout, de beste gist en de kundige hand van onze brouwer Derk Jan maken een bijzonder karaktervol Croy bier.
De Croy bieren worden gebrouwen volgens de strikte regels van het Duitse Reinheitsgebot van 1516, de oudste warenwet ter wereld. Het bier bevat slechts hop, mout en water en géén smaakstoffen of suikers. Het bier wordt niet gepasteuriseerd of gefilterd. Zo blijven de volle smaak en geur behouden, plus alle vitamines.

CROY 1671 – van de tap
4,5 % alcohol
Een heerlijk volmondig biertje van hoge gisting. Het is een beetje troebel omdat we niet filteren. Al het goeCroy Blond - Croy speciaalbierde van het cara-, münich- en tarwemout zit er dus nog in. Verder proeft u de Hallentauer hop, die dit lekkere bier helemaal af maakt.

 

CROY BLOND – flesje
6,5% alcohol
Croy Blond is een licht speciaalbier van hoge gisting. Vijf van de beste moutsoorten en drie aromatische hopsoorten geven Croy Blond een volmondige smaak en een verfrissende afdronk.

CROY DUBBEL – flesje
7,5 % alcohol
Croy Dubbel is een donker speciaalbierCroy Dubbel van hoge gisting. De dieprode kleur wordt verkregen door de mout langer te branden. Er vindt nagisting plaats door het bier in ‘de Warmekamer’ op een temperatuur van 25 graden te brengen. Croy Dubbel is zachtzoet en fruitig van smaak.

CROY STOER – van de tap
8-9 % alcohol
Wie durft? Stoer is een Croy speciaalbier van hoge gisting, met een pittig alcoholpercentage van de tap. De smaak is uitgesproken, zeker geen allemansvriend, maar de echte liefhebber van een stevig bier zal het zeker kunnen waarderen!
De combinatie van mooie mouten, hop Croy Grand Cru - Croy Speciaalbieren de Belgische abdijgist, in combinatie met de lange lagertijd, maken van Stoer een tripel om rustig van te genieten.

CROY GRAND CRU – fles 750 ml
9% alcohol
De Croy ‘Grand Cru’ Tripel is een zware jongen met karakter, waarin je de hop en mout goed proeft. Deze uitstekend gebrouwen tripel laat zich perfect combineren met stevige vis, gevogelte, licht vlees en sterke kaassoorten.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!